Dialoginen johtamiskoulutus – Merkityksellisyyttä etsimässä
Dialogisessa johtamiskoulutuksessa kutsumme organisaation / eri organisaatioiden johtoryhmän jäsenet yhteisen työn merkityksellisyyden äärelle. Rakennamme menestyspolkuja koko yhteisön perustaksi. Tuotamme yhdessä työniloa ja parannamme organisaation menestystä.
Koulutuksen kohderyhmiä ovat organisaatiot, jotka haluavat kehittää oman työnsä tuottavuutta ja vahvistaa sen menestystä nykyajan muuttuvassa maailmassa. Koulutus kestää noin 3-4 kuukautta. Se sisältää kolme aihealueen dialogifoorumia. Foorumien aiheet täsmentyvät koulutuksen aikana.
Johtoryhmän RMP Motivaatiovalmennus
Valmennusprosessi koostuu kolmesta eri vaiheesta. Aloitustapaaminen koko Johtoryhmälle, jäsenten henkilökohtaiset valmennukset ja yhteinen valmennus koko Johtoryhmän kanssa.
Valmennuksen hyötyjä ovat mm. Psykologisen turvallisuuden vahvistaminen, itsetuntemuksen vahvistaminen (omat arvot ja motiivit), tunnettuuden lisääminen, erilaisuuden ymmärtäminen, konfliktien estäminen, vuorovaikutuksen kehittäminen, yhteisen tekemisen vahvistaminen, johtamisen ja esihenkilötyön kehittäminen.
Valmennuksen tarpeista keskustellaan aina tilaajan kanssa. Työskentelyä sovelletaan tarpeen mukaisesti.
RMP Motivaatiovalmennus
Valmennuksen avulla selvität sen, mitkä arvot ja motiivit vaikuttavat käyttäytymisesi taustalla. Valmennuksen myötä voit vahvistaa omassa elämässäsi asioita, jotka sinulle ovat tärkeitä. Näin vahvistat ja luot uusia mahdollisuuksia, vahvistaen omaa hyvinvointiasi.
Johtajana tai esihenkilönä toimiessasi voit hyödyntää valmennuksia omassa johtamistoiminnassasi.
Dialogifoorumi työyhteisöille
Dialogifoorumi on puolen päivän tilaisuus, jossa pysähdytään yhteisesti tiettyyn työyhteisöön/työhön liittyvän aihealueen äärelle. Foorumin teemat voivat liittyä esimerkiksi psykologisen turvallisuuden vahvistamiseen tai kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vahvistamiseen.
Dialogifoorumin aihe valitaan yhteistyössä tilaajan kanssa.
Mentorikoulutus
Mentorikoulutus on tarkoitettu eri organisaatioille ja yhteisöille, jotka haluavat hyödyntää nykyaikaista mentorointisuhdetta osaamisen ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Mentorointikoulutuksessa sisäistettävien menetelmien avulla työssä vuosien aikana opitut tiedot ja taidot sekä ns. hiljainen tieto siirtyvät kokeneemmalta työtä aloittelevalle työntekijälle.
Koulutus toteutetaan asiakkaan tarpeet huomioiden kolmena puolen päivän koulutuksena. Koulutusjakson aikana perehdytään teorian ja kokemusten kautta mentorointiprosessiin ja toteutetaan tapahtuneiden mentorointisuhteiden kokemuksellista arviointia.
Systeemisen ajattelun ja työmenetelmien täydennyskoulutus
Koulutus on tarkoitettu kehittävästä työotteesta kiinnostuneille työyhteisöille ja niiden työntekijöille. Koulutuksessa osallistujat saavat teoriatietoa Systeemisestä ajattelusta ja aihealueen työkäytäntöön kuuluvista menetelmistä. Koulutus lisää osallistujien kyvykkyyttä asiakkaiden, heidän lähiverkostonsa ja muun yhteistyöverkoston kanssa tapahtuvaan työskentelyyn. Koulutuksessa harjoitellaan Systeemisiä työmenetelmiä ja perehdytetään osallistujat niiden käyttöön henkilökohtaisen kehittämistehtävän avulla.
Täydennyskoulutus koostuu kolmesta lähiopetuspäivästä materiaaleineen. Kouluttajat ovat Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen pätevöimiä Systeemisen toimintamallin kouluttajia.