Lohjan kaupungin suun terveydenhuolto

Lohjan kaupungin suun terveydenhuollossa järjestettiin mittava 1,5 vuotta kestänyt työhyvinvointiprojekti Hautamäki Training Oy:n järjestämänä. Jari yhdessä kollegoidensa kanssa toteutti todella ammattitaitoisesti projektin koko henkilökunnalle, jossa oli tavoitteena saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen asiakkaiden parhaaksi perustehtävästään huolehtien ja samalla huomioiden oman ja toinen toisensa työhyvinvoinnin ja jaksamisen. Henkilökunnalle ja esimiehille oli omat työnohjausryhmänsä. Näiden lisäksi järjestettiin dialogifoorumeita, joissa kaikki yhdessä pohtivat sekä ajankohtaisia asioita sekä opettelivat uudenlaista näkökulmaa työntekoon projektin tavoite kirkkaana johtotähtenä.

Projektin aikana henkilöstössä ja esimiehissä alkoi vähitellen tapahtua muutoksia. ”Mikä meillä on huonosti”-puhe alkoi muuttua vähitellen ratkaisukeskeiseksi yhdessä paremman pohtimiseksi ja ideoimiseksi. Erityisesti osiot, jossa mietimme erilaisia persoonia työpaikalla, olivat erittäin avartavia ja saivat kiitosta. Avointa keskustelua esimiesten ja työntekijöiden välille alkoi muodostua enemmän. ”Käytäväpuheet” vähenivät ja asioita ruvettiin tuomaan avoimemmin esimiehille tiedoksi keskustellen, toinen toistaan arvostaen. Kaupungin hyvinvointimittauksessa projektin tulos oli mitattavissa yksikössämme: edelliseen mittaukseen verrattuna meillä voidaan nykyisin puhua paremmin vaikeistakin asioista ja pystymme paremmin huolehtimaan omasta jaksamisestamme. Työt sujuvat ja asiakkaamme kiittävät!

Kiitokset Jari, Marja ja Ulla! Voin lämpimästi suositella vastaavanlaista tekemäänne työhyvinvointiprojektia myös muille työyhteisöille!

Helena Salusjärvi-Juopperi
Ylihammaslääkäri
Lohjan kaupungin suun terveydenhuolto
www.lohja.fi