MaatilaCoachilta apua itsetuntemukseen

Tutustuin Jari Hautamäkeen Suomen Yrittäjäopiston MaatilaCoach-toiminnan kautta. Jari päätyi valmentajakseni, kun hain tukea itsetuntemukseen sekä lypsykarjatilan johtamiseen. Jari on hänen omien sanojen mukaan ”henkisen puolen” kavereita ja ajattelin, että sillä puolen itselläni on ainakin parantamisen varaa.

Alussa tutustuimme lypsykarjatilani toimintaan sekä tavoitteisiin. Jarin kanssa kävimme läpi strategiaa sekä itsetuntemusta. Sitä kautta oli tarkoitus saada uusia näkökulmia verkostoitumiseen tilan ulkopuolella sekä myös työntekijöiden kohtaamiseen.

Pidin erityisesti Jarin tyylistä antaa tilaa, hän ei tuputtanut mitään valmista sapluunaa. Toisaalta MaatilaCoach-toiminnassa on tietty rakenne ja tavoite ja sitä kohti mentiin määrätietoisesti. Kolmen käynnin jälkeen oli minusta päästy sopivasti eteenpäin ja mitään ei jäänyt pahasti kesken.

Jarin kanssa sain paremman näkökulman omaan luonteeseeni ja nyt tiedän hieman paremmin omat vahvuuteni ja heikkouteni. Tilan visio tarkentui entisestään ja jatkossa olisi tarkoitus tehdä se näkyvämmäksi myös muille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille.

Suosittelen lämpimästi Jarin palveluita, jos tarvitaan ”henkisen puolen” neuvoja, kuitenkin Strategia ja Visio-asiat mielessä pitäen.

Terho Korpela
Korpelan Maatila, Soini