Hyvän kesämielen avaimia

Suomen keskikesän juhannusaika alkaa olla jo käsillä. Osa meistä viettää tulevaa juhannusta tai kesälomaansa mökillään läheistensä seurassa ja osa jollakin muulla tavoin. Yhtä ja ainoaa tapaa ei ole olemassa. Yhteistä meidän jokaisen kesänajalle lienee kuitenkin se, että silloin tehdään jotain sellaista hyvää mieltä tuottavaa, josta arjen kiireessä kukin on unelmoinut.

Itselleni kesänajalla merkityksellisiä ovat kaikki tavat ja toimet, joilla voin irrottautua arjen kiireestä. Välillä nautin oleillen kesämökin rauhassa, välillä kalastellen tai muuten luonnossa liikkuen. Pyöräily tai muu kuntoilu antavat tärkeän sysäyksen rauhoittavalle kesämielelle. Samoin myös jo perinteeksi muodostuneet läheisten ja ystävien kanssa vietetyt kesähetket ja kohtaamiset ovat itselleni, ehkäpä kuitenkin niitä kaikkein tärkeimpiä hyvän kesämielen avaimia.

Mitkä ovat sinun hyvän kesämielen avaimia, joista sinun on pidettävä tänä kesänä hyvää huolta?

Meillä kaikilla on kesään liittyviä toiveita ja unelmia. Toivon, että me kaikki voimme ottaa sopivasti etäisyyttä arjen kiireisiin ja tehdä yhdessä läheisten kanssa tai itsenämme jotain sellaista, josta olemme talven / kevään aikana unelmoineet. Jokainen meistä kaipaa ja tarvitsee henkilökohtaisesti itselleen tärkeitä hyvän kesämielen avaimia.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesänaikaa!

Juhannusviikolla 2016

Jari Hautamäki