Pysähdy hetkeksi – voit paremmin

Arjessa on usein jatkuva kiire. Työtehtävien paine on kova. Kiire jatkuu myös kotiin saavuttaessa. Kuljemme koko päivän autopilotilla eteenpäin. Mielessä painavat monet tekemättömät työt. Tuntuu siltä, ettei mistään tule enää mitään ja riittämättömyyden tunne valtaa mielen. Mitä voin tässä tilanteessa tehdä? Millä keinoilla saan tämän oravanpyörän pysähtymään?

Muutos lähtee liikkeelle hetkestä, kun huomaat ja pysähdyt

Lähde muutosten tielle. Ala opetella arkeesi pysähtymisen hetkiä. Kun huomaat, että nyt sinua taas viedään, se on se hetki, jolloin sinun on kuunneltava itseäsi, ajatuksia- ja tunteitasi ja pysähdyttävä. Ole läsnä niiden kanssa, etkä enää anna niiden viedä sinua ja muista, että vain sinä itse päätät suunnastasi ja siitä, millaisia valintoja teet.

Elämäsi alkaa näyttää toisenlaiselta ja pian huomaat, että sumu alkaa mielessä hälvetä ja kykenet taas priorisoimaan työtehtäviäsi

Miksi jatkuva onnistuminen on sinulle niin tärkeää? Ovatko lapsuuden mallit ja vanhempiesi toimintatavat ovat vaikuttaneet siihen, miten elämässäsi toimit? Oletko koko ajan muita varten, ja unohdat itsesi ja sen, mitä oikeasti haluat? Milloin viimeksi olet pohtinut sitä, mitä kohti haluat jatkossa elämässäsi edetä? Mitkä ovat omat henkilökohtaiset unelmasi ja tavoitteesi?

Kun huomaat, alat opetella aitoja pysähtymisen hetkiä, voit paremmin. Kehität näin aitoa läsnäoloa itsesi kanssa. Kuuntelet ajatustesi ja tunteidesi sijaan enemmän itseäsi ja toteutat asioita, joita sinä itse oikeasti haluat ja toivot. Elämäsi alkaa näyttää toisenlaiselta ja pian huomaat, että sumu alkaa mielessä hälvetä ja kykenet taas priorisoimaan työtehtäviäsi hyvin ja alat entistä useammin kokea onnistumisen kokemuksia. Alat voida kokonaisvaltaisesti paremmin.

Pysähdy jo tänään ja voit paremmin!

Jari Hautamäki