Unelmat ovat sielun ravintoa

Tästä hetkestä käsin tarkasteltuna, mennyt vuosi on ollut sekä minulle että perheelleni monien muutosten aikaa. Vielä kaksi vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan mitä jatkossa elämässäni tulee tapahtumaan. Tapahtuneet muutokset ovat liittyneet tärkeällä tavalla myös henkilökohtaiseen unelmaani.

Unelman ääneen sanominen on vaatinut rohkeutta. Minun on pitänyt käsitellä mielessäni erilaisia ajatuksia ja tunteita, luottaen tulevaan. Välillä tunteet ovat olleet ristiriitaisiakin, välillä ikävää kokien ja välillä hyvillä mielin, pitäen kuitenkin oikeutettuna sen, että näin on hyvä tapahtua. Vuosi sitten tapahtunut muutto pääkaupunkiseudulta Seinäjoelle ja lähelle synnyinseutujeni maisemia on antanut enemmän mahdollisuuksia muille elämäni tärkeinä pitämille asioille.

Viimeisin lenkki tässä tapahtumaketjussa on 1.9 alkanut ja vuodeksi eteenpäin jatkuva virkavapaa päätyöstäni Espoossa toimivalta Lyömättömältä Linjalta. Työ miesten parissa on ollut merkityksellistä ja se on suuri osa tähänastista elämäntyötäni. Lyömättömän Linjan työhön mahtuu monia vaiheita ja aika ajoin olen saanut toiminnanjohtajana puolustaa työtä ja sen olemassaoloa ja kehitystä eri tavoin. Tämä on vaatinut minulta paljon periksi antamattomuutta ja pitkäjänteisyyttä. Tietyllä tavalla olen ikäänkuin luopumassa omasta yrityksestäni, vaikkakin nyt vain virkavapaalla ollen.

Lyömätön Linja, väkivalta-aihe ja miesten kohtaaminen eivät tule koskaan unohtumaan elämästäni. Tulen tulevan vuoden aikana kaipaamaan varmasti myös Espoossa väkivaltatyötä tekevää työporukkaa. Työvuosien aikana olemme tulleet tutuiksi sopivalla tavalla syvästi työtovereina toisillemme. Nykyinen henkilöstö toteuttaa työtään suurella sydämellä ja myös se on antanut minulle hyvän mahdollisuuden katsoa työtä nyt hieman kauempaa.

Uusi työmaailma yrittäjänä on jo hetken ollut vireillä. Yrittäjänä olen edennyt asioissa levollisin mielin eteenpäin. Onnistumisen kokemukset ja hyvät asiakaspalautteet ovat luoneet uskoa persoonallisella tavallani tapahtuvan työn tekemiseen. Pohjanmaan alueella ja erityisesti Seinäjoella olen voinut verkostoitua ja toteuttaa yhteistyötä kokeneiden ammattilaisten kanssa. Kannustavia kokemuksia ovat tuottaneet niin terapia kuin työnohjaus-, valmennus- ja koulutustehtävätkin. Tästä on hyvä jatkaa ja koko ajan myös uutta oppien.

Menneeseen vuoteen on mahtunut monia asioita. Vaikeiltakin tuntuvissa hetkissä on pitänyt uskoa tulevaan. Olen oppinut vuoden aikana myös henkilökohtaisella tasolla sen, että unelmat ovat tärkeä osa elämää ja unelmien ääneen sanomisesta saa yllättävän paljon henkisiä voimavaroja tulevaan.

Viimeisenä työpäivänäni sain Lyömättömän Linjan työporukalta lahjaksi mietekirjan, jossa on miete jokaiselle vuoden päivälle. Tästä yksi miete jaettavaksi myös sinulle.

” Unelmat ovat sielun ravintoa niin kuin ruoka on ruumiin ravintoa. Etsinnän ja seikkailun suoma nautinto ruokkii jotain hyvin tärkeää, nimittäin sinun unelmiasi ” Paulo Coelho

Jari Hautamäki

Seinäjoella 3.9.2017